<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näin tuotat parempia liidejä

Tuota parempia liidejä | Prami Growth Agency

Hyvin toteutetulla inbound-markkinoinnilla sekä verkkosivuston kävijöiden että parempien liidien määrää on mahdollista kasvattaa moninkertaiseksi.

Jokainen markkinoija pohtii, miten saisi verkkosivustolleen enemmän kävijöitä. Sitäkin suurempi kysymys on, miten nuo tuntemattomat kävijät saisi houkuteltua yrityksestä kiinnostuneiksi liideiksi, ja lopulta maksaviksi asiakkaiksi. Onhan markkinoinnin yksi tärkein tehtävä luoda myynnille parhaat lähtökohdat kauppojen hieromiselle. Hyvin toteutetulla inbound-markkinoinnilla sekä kävijöiden että parempien liidien määrää on mahdollista kasvattaa moninkertaiseksi.

Laadukkaat liidit syntyvät suunnitelmallisella työllä

Miten? Laadukkaiden liidien tuottaminen ei ole astrofysiikkaa, mutta se vaatii vähän työtä.

  1. Asiakasymmärryksen pohjat täytyy olla kunnossa, jotta arvokas sisältö ei mene hukkaan hehtaaritykillä roiskiessa. Hyvä työkalu asiakasymmärryksen kasvattamiseen on ostajapersoona.
  2. Sisältöjen tuottaminen on usein se työläin vaihe, mutta kun siihen malttaa panostaa tarpeeksi aikaa ja ajatusta, se palkitsee varmasti.
  3. Markkinoinnin automaatiolla voidaan rakentaa tehokas prosessi, joka tunnistaa liidit ja ohjaa heitä ostopolulla eteenpäin.

Oikein kohdennettu, laadukasta sisältöä tarjoava ja sutjakkaaksi automatisoitu liidigenerointikampanja ruksuttaa liidejä vielä pitkänkin ajankin päästä, ja sehän siinä onkin niin mahtavaa! Mutta kuten kaikkea markkinoinnin tekemistä, sitäkin voi joskus olla tarpeen optimoida.

Optimoi ja testaa kampanjaa rohkeasti

Voi esimerkiksi olla, että call-to-action -painikkeen viesti on vähän epäselvä. Kun kävijä klikkaa painiketta, hän ei näekään laskeutumissivulla eli landing pagella sitä mitä kuvitteli. Bounce rate hyppää pilviin ja markkinointiosastolla tuskaillaan, että koko kampanja on pilalla. Pienellä hienosäätämisellä tämäkin ongelma voitaisiin kuitenkin ratkaista. Tärkeää on seurata analytiikkaa ja reagoida rohkeasti. Kampanja ei mene testaamalla pilalle.

Julkaisimme päivitetyn version oppaasta, josta löytyy 30 hyväksi todettua vinkkiä parempaan liidigenerointiin. Lataa opas ja testaa itse, saatko niillä lisää tehoja kampanjoihisi.

Muutaman idean löydät myös Hannan Liidejä, liidejä ja vielä lisää liidejä -blogipostauksesta sekä Lisää liidejä myynnille -sivulta.

New call-to-action