<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vinkit verkkokaupan suunnitteluun

Vinkit verkkokaupan suunnitteluun

Vinkkejä verkkokaupan käytettävyyteen ja suunnitteluun. Toimivat tuotekuvaukset, kategorisointi ja selkeä layout parantavat verkkokaupan konversiota.

Verkkokauppavierailusta jää kävijälle useimmiten päällimmäisenä mieleen sivuston käytettävyys, mutta myös visuaalisuudella on merkittävä rooli toimivan käyttäjäkokemuksen rakentamisessa.

Seuraavassa on 8 asiaa, jotka kannattaa muistaa, uutta verkkokauppaa perustettaessa

1. Pidä layout selkeänä

Älä täytä sivustoa kaikenlaisella sälällä, vaan anna sen hengittää. Hyvillä verkkosivuilla on tarpeeksi white spacea eli tyhjää tilaa – tämä pätee myös verkkokaupassa.

2. Varmista, että tuotteita voi tarkastella läheltä

Verkkokaupassa potentiaalinen asiakas ei voi hypistellä tuotteita käsissään. Siksi sivuston on hyvä tarjota tuotteista kunnolliset kuvasuurennokset, mieluiten monesta eri kulmasta.

3. Muista tuotekuvaukset ja -arvostelut

Hyvät tuotekuvaukset ovat informatiivisia ja yksityiskohtaisia, mutta myös kiinnostavia. Mittojen ja materiaalin lisäksi tuotteesta voidaan tuoda esiin vaikkapa käyttötarkoituksia. Tuotearvostelut taas herättävät luottamusta ja antavat oleellista lisätietoa potentiaaliselle ostajalle.

4. Tarjoa monipuoliset kategorisointifiltterit

Tuotteet kategorisoidaan tavallisesti ainakin tuoteryhmittäin, mutta niitä voidaan luokitella monilla muillakin tavoilla, esimerkiksi tuotemerkeittäin, kohderyhmittäin, väreittäin tai vaikkapa koon mukaan. Looginen kategorisointi parantaa ja selkiyttää kaupan toimivuutta.

5. Tee sivuston sisäisestä hakukoneesta fiksu

Verkkokaupan hakukone saattaa ratkaista, ostaako vierailija sinulta vai sittenkin kilpailijaltasi. Hyvä hakukone ennakoi ja ehdottaa. Pienet tuotekuvat ehdotusten vieressä voivat olla hyvä apu tuotetta etsivälle käyttäjälle.

6. Tuo toimitustiedot esiin 

Toimitustietojen on oltava helposti löydettävissä. Tuotetietojen pitäminen näkyvästi esillä voi olla hyvä ratkaisu etenkin, jos edullinen tai nopea toimitus on yksi myyntivalteistasi.

7. Hyvä verkkokauppa toimii myös mobiilissa

Mobiilissa ostavien määrä kasvaa jatkuvasti. Hyvä verkkokauppa toimii moitteetta myös mobiilissa.

8. Tarjoa asiakkaalle elämyksiä ja yllätä

Miten erottautua muista verkkokaupoista ja tarjota jotakin uutta ja erityistä? Omaleimaiset sisällöt, kuten blogi, videosisällöt tai tuotekuvien tai -kuvausten tyyli rakentavat verkkokaupalle persoonaa.

Tarvitsetko apua verkkokaupan suunnitteluun? Varaa oma ilmainen aika.