<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Verkkokaupan markkinointi – kanavat synkkaan

Verkkokaupan markkinointi – kanavat synkkaan

Verkkokaupan markkinointi on monen osan summa. Jos asiakas eksyy ostopolulta verkkokaupan tuotekampanjassa, hyvä ostopotentiaali hukataan.

Monikanavainen markkinointikampanja vaatii monen langanpään yhdistämistä. Jos kanavat eivät ole synkassa, lopputuloksena on ostohaluton asiakas.

Verkkokauppakamppiksen suunnittelussa mikään ei harmita enempää kuin se, että tuotteesta kiinnostunut asiakas eksytetään kehnon käyttökokemuksen takia pois ostopolulta ja hyvä potentiaali hukataan.

Jos siis suunnittelet monia eri markkinointikanavia yhdistelevää verkkokaupan tuotekampanjaa, tarkista, että ainakin nämä elementit ovat kampanjassasi synkassa.

Kanava tavoittaa oikean kohderyhmän 

Kohderyhmätuntemus antaa eväät oikean markkinointikanavan tai -kanavien valintaan. Asiakkaan ensimmäinen kontakti tuotekampanjan kanssa on usein mainos, muodossa tai toisessa.

Kampanjakohtainen laskeutumissivu

Kampanja ansaitsee kampanjakohtaisen laskeutumissivun ja nimenomaan sellaisen, joka vastaa sitä viestiä, jolla asiakas ensimmäisen kerran tavoitettiin. Jos potentiaalinen asiakas on tavoitettu esimerkiksi suora- tai printtimainoksella, kampanjakohtaisen laskeutumissivun tulisi ohjata suoraan samaan kampanjasisältöön.

Esimerkiksi tuotemerkillä filtteröity laskeutumissivu ei välttämättä ole riittävä, sillä sama tuotemerkki voi sisältää asiakkaan näkökulmasta myös täysin epäolennaisia tuotteita. Jos asiakas odottaa näkevänsä puutarhakalusteita, ei ole mitään järkeä lähettää häntä etsimään niitä remonttimaalien joukosta.

Jos laskeutumissivun tuote ei vastaa tarvetta, tarjoa toista samankaltaista

Toisinaan kampanjatuote ei sittenkään vastaa asiakkaan ajatusta. Tämä ei kuitenkaan vie asiakkaan ostopotentiaalia. Ehkä hän haluaa saman hintaryhmän tuotteen, mutta eri valmistajalta? Tarjoa asiakkaalle vaihtoehtoja.

Toimivat suodattimet ja hakutoiminnot

Ennen ostopäätöksen tekemistä asiakas haluaa ehkä vertailla tuotteita. Varmista, että verkkokaupan hakutoiminto toimii ja että tuotteiden suodattaminen onnistuu järkevillä ja asiakkaan kannalta loogisilla kategorisoinneilla. 

Jäikö käteen tyhjä ostoskori? 

Asiakkaan ostopolku voi katketa monesta syystä. Ehkä ostohetki ei ollut sopiva, kenties asiakkaan täytyy tehdä lisää vertailua tai hän tarvitsee vain lisää harkinta-aikaa. Potentiaalin ylläpitämiseen voi hakea tukea remarketing-toiminnoista, sähköisistä muistutusviesteistä tai uudesta mainoskampanjasta. Ehkä haluat tarjota vielä pienen lisäbonuksen tai ilmaisen kotiinkuljetuksen ostohalukkuutta osoittaneelle asiakkaalle ja näin ohjata vertailua tekevän asiakkaan ostamaan juuri sinun liikkeestäsi.

Lue lisää vinkkejä verkkokaupan markkinointiin verkkokaupan markkinointikalenteristamme.