Verkkosivusto, joka palvelee myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tarpeita.
Verkkosivustojen suunnittelu
Verkkosivusto on markkinoinnin ja myynnin hermokeskus, jonka täytyy tukea yritystä sen kasvutavoitteiden saavuttamisessa. Verkkosivuston on oltava myös helposti ylläpidettävä, päivitettävä, käyttäjäystävällinen ja ulkoasultaankin miellyttävä. Aika paljon vaatimuksia. Koko elefanttia ei tarvitse syödä kerralla. Ketterä, vaiheittainen toteutustapa mahdollistaa sivuston iteratiivisen kehittämisen ja aitoon dataan pohjaavan optimoinnin.
Tuottava sivusto tarvitsee taustalleen strategian, joka tukee kasvua ja liiketoiminnan tavoitteita. Strategia sisältää hyvän ymmärryksen liiketoiminnallisista tavoitteista, joita verkkosivuston tulee tukea. Paljonko sivuston tulisi tuottaa liidejä? Miten myynti voisi hyödyntää verkkosivuston sisältöjä? Tuetaanko sivustolla asiakaspitoa?
Tavoitteiden lisäksi tarvitaan syvällinen näkemys asiakaskohderyhmistä sekä eri kohderyhmien ostopolusta. Tämä auttaa paitsi suunnittelemaan sisällöt niin, että ne tuottavat lisäarvoa sekä asiakkaalle, myös suunnittelemaan sivuston arkkitehtuurin loogiseksi kokonaisuudeksi potentiaalisen asiakkaan näkökulmasta.
Sivuston kehityksen tulisi olla jatkuvaa ja iteratiivista. Kun dataa sivuston toimivuudesta kertyy, sen pohjalta on järkevä tehdä päätöksiä sivuston kehittämiseksi.
Quick wins: kolme vinkkiä B2B-verkkosivuston parantamiseen
1.
Määrittele ostopolku.
Tuota sisältöä jokaiseen ostopolun vaiheeseen: awareness, consideration, decision.
2.
Keskity ensimmäiseksi myyntiä tukeviin sisältöihin, sillä niissä B2B-yrityksillä ovat yleensä suurimmat puutteet.
Millainen sisältö auttaa tietoisuusvaiheen ja harkintavaiheen jälkeen asiakasta eniten? Millaisen konversion tähän ostopolun vaiheeseen voisi liittää, josta olisi eniten lisäarvoa sekä asiakkaalle, että myynnille?
3.
Kokeile parantaa sivuston nykyisiä konversioita.
Lisää selkeitä call-to-actioneja, kokeile niille erilaisia formaatteja ja kehoitteita. Synkkaahan verkkosivustosi yhteen CRM-järjestelmän kanssa?
Lähetä sivustosi analysoitavaksi. Saat analyysin sivustosi tilasta vain muutamassa minuutissa.
Verkkosivuston uudistamista lykätään melkein aina turhan pitkään. Verkkosivusto vanhentuu niin ulkoasun, käytettävyyden kuin sisältönsäkin puolesta, ennen kuin toimenpiteisiin ryhdytään. Se on sääli.
Miksi sivustouudistusta lykätään? Ehkä taustalla kummittelevat aikaisemmat huonot kokemukset sivustoprojekteista tai ajatus siitä, että sivuston käyttöikää tulisi venyttää mahdollisimman pitkäksi.
Uudistaminen vai pikafiksaus?
Vanhan verkkosivuston paikkailu voi joissakin tapauksissa tuoda lisäaikaa, mutta on harvoin oikea ratkaisu, jos yritys hakee kasvua. Verkkosivujen uudistaminen on aina myös loistava mahdollisuus uudelleenarvioida verkkosivuston tavoitteet, kehittää hakukoneoptimointia ja kohentaa sivuston liidigenerointia.
Verkkosivustouudistuksen ei kuitenkaan tarvitse olla hankala tai työläs projekti. Sivustoja voi toteuttaa ketterästi ja kasvua optimoiden- Ratkaisu? Growth-Driven Design -menetelmä.
Suunnittelemme ja toteutamme verkkosivustot Growth-Driven Design eli GDD-menetelmää hyödyntäen.
Sen hyödyt asiakkaallemme ovat:
Perinteinen tapa suunnitella verkkosivustoja on usein sekä tilaajalle että tekijälle piikki lihassa. Sivustoprojektit ovat kalliita, kestävät pitkään ja valmistuvat harvoin aikataulussaan. Perinteiseen malliin sisältyy lisäksi riskejä. Kustannukset ja resurssit käytetään projektin alussa, ilman selkeää todistetta siitä, että lopputulos on toivotunlainen tai että sivusto toimii kuten on ajateltu.
Perinteinen verkkosivustoprojekti antaa harvoin mahdollisuuksia merkittävien muutosten tekemiseen tai optimointiin julkaisun jälkeen. Kattavammat uudistukset tehdään seuraavan re-design -projektin yhteydessä, mahdollisesti vuosien kuluttua. Perinteinen sivustoprojekti onkin tyypillisesti mallia ”set and forget”.
Tyypillisesti verkkosivustoprojektien julkaisuaikatauluissa nähdään seuraava trendi:
Verkkosivustoprojektit GDD-menetelmällä
Growth-Driven Design -mallissa optimaalisiin tuloksiin pyritään oikean sivustodatan pohjalta. Sivusto julkaistaan vaiheittain ja optimoidaan sykleissä. GDD-mallissa on kolme vaihetta:
Strategiavaiheessa hankitaan empaattinen ymmärrys asiakkaan tarpeista ja polusta sivustolla. Verkkosivuston tavoitteet linjataan liiketoiminnan tavoitteisiin. Sivustoprojektin strategiavaihe voidaan tehdä osana inbound-markkinoinnin strategiaa, jos se kuuluu tuotettaviin palveluihin.
Tässä vaiheessa etsitään vastaukset kysymyksiin, kuten: millaisia haasteita sivustokävijöillä on? Mitä tavoitteita heillä on? Missä ostopolun vaiheessa asiakas on ollessaan verkkoisvustolla?
Strategiavaiheessa suunnitellaan lisäksi sivuston käytettävyyttä ja muodostetaan sivustoa koskevat perusolettamukset, sekä analysoidaan olemassa oleva data. Samalla muodostetaan persoonat, ostajan polku sekä määritellään sivustoarkkitehtuuri, SEO-strategia, tärkeimmät sivut, integraatiot sekä tekniset vaatimukset.
Strategiavaiheessa ideoidaan edelleen "wish list" ominaisuuksista ja asioista, joita verkkosivustolla toivotaan olevan. Nimestään huolimatta wish list ei ole mikä tahansa toiveiden tynnyri, vaan se sisältää luovia ja strategisesti puntaroituja ideoita, jotka a) ratkaisevat sivustokävijän haasteita b) tuovat lisäarvoa käyttäjälle c) auttavat liiketoimintaa kasvamaan.
Launch Pad tarkoittaa laajuudeltaan riittävää uudistettua sivustoa, joka on selkeä parannus edelliseen versioon. Launch Pad on itsessään laajuudeltaan kattava ja riittävä, mutta antaa vielä tilaa optimoinnille. Launch Padin laajuus vaihtelee yrityksen tai organisaation tarpeiden mukaan. Launch Padissa pyritään sekä laatuun että ketterään julkaisemiseen. Sivuston laajuutta kasvatetaan vaiheittain Launch Pad -vaiheen jälkeen.
Launch Pad rakennetaan ja julkaistaan ketterästi. Ajatuksena on, että julkaisun jälkeen kerätään aitoa käyttäjädataa, jonka perusteella tehdään dataan pohjaavia ja kasvuun tähtääviä päätöksiä verkkosivuston jatkokehittämisestä. Henkilökohtaisten mieltymysten ja tuntuman sijaan optimontia sekä jatkokehittämistä tehdään nyt aidosti käyttäjädataan ja analytiikkaan pohjaten. Launch Pad mahdollistaa myös sen, että optimointi ja kehittäminen ovat alusta saakka osa projektia, eikä ylimääräinen erillinen projekti tai lisäkustannus.
Sivustoprojektien keskimääräinen kesto
Jatkuvan kehittämisen vaiheessa identifioidaan tekijät, joiden avulla liiketoiminnan kasvua voidaan tukea ja joilla on eniten vaikuttavuutta.
Jatkuva kehittäminen sisältää vaiheet plan, build, learn sekä transfer.
Määritellään ne liiketoiminnan kannalta vaikuttavimmat tekijät, joita lähdetään rakentamaan tai optimoimaan seuraavaksi.
Havainnot jaetaan organisaation sisällä.
Jatkuvan kehittämisen kohteet määritellään sen mukaisesti, liittyvätkö ne sivuston perusaktiviteetteihin, olemassa olevien elementtien optimointiin vai uuden luomiseen. Näihin osa-alueisiin keskitytään yksi kerrallaan, jotta fokus ei katoa.
Fokusalueelta kerätään käyttäjädataa käyttäjäkokemuksen ymmärtämiseksi. Kun haasteista on saatu ymmärrys, ideoidaan uusia toteutettavia ratkaisuja, joiden arvioidaan tuottavan lisäarvoa käyttäjälle ja parantavan fokusalueen metriikkaa. Ideat priorisoidaan vaikuttavuuden perusteella. Ideoista tuotetaan skenaariokuvaus sekä hypoteesi siitä, miten toteutettava asia vaikuttaa. Samalla laaditaan testaussuunitelma. Vaikuttavimmat toteutetaan seuraavassa design sprintissä.
Fokusalueet, joiden kehittämiseen kulloinkin keskitytään, valitaan esimerkiksi kvartaaleittain. Jatkuvan kehittämisen sykliin otetaan toteutettavia kehityskohtia tyypillisesti enintään 2 joka kuukausi.
Tyytyväisyyskyselyissä on havaittu, että GDD-projektien asiakkaat ovat keskimääräisesti tyytyväisempiä
Käytämme sivustojen toteuttamiseen HubSpot Content Management System -järjestelmää. Olemme valinneet HubSpotin teknologiaksemme mm. näiden ominaisuuksien vuoksi:
Kerro meille mihin ongelmaan tai haasteeseen olet etsimässä ratkaisua. Autamme mielellämme.
Palvelut
Growth Technology
Ota yhteyttä
Hinnat
Asiakastarinat
Lue lisää
Copyright Prami Growth Agency 2022