<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Työnantaja, markkinoi. Nyt.

Työnantaja, markkinoi. Nyt.

Työntekijäpulan ennakoidaan vaivaavan teknologia-alaa yhä enenevässä määrin tulevina vuosina. Markkinointi voi olla kriittinen tekijä kilpailussa osaajista. Markkinoinnin tulisi kuitenkin olla strategista ja pohjata kohderyhmätuntemukseen, pelkällä peukutuksella ja pöhinällä ei pärjää.

Taloussanomat uutisoi suomalaisten teknologiayritysten kasvavasta työntekijäpulasta. Neljän vuoden sisällä tarvitaan Teknologiateollisuus ry:n selvityksen mukaan jopa 53 000 uutta osaajaa. Osaamistarve muuttuu digitalisaation myötä, tarvitaan uusia rooleja ja uutta asiantuntemusta.

Uutta osaamista tarvitaan myös työnantajapuolelle. Uusien teknologioiden ja digitalisaation aalto on iskenyt myös markkinoinnin kenttään. Niin monesti markkinoinnissa luotetaan silti vielä perinteiseen.

91% of job seekers say they visit at least one online or offline resource to learn more about an employer's brand and repurtation. 

2017 Employer Branding Study, CareerArc

 

Markkinoinnin rooli kasvaa, kun kilpaillaan osaajista. Sosiaalisessa mediassa pitää olla läsnä. Tarvitaan sisältöä, joka kertoo mitä yritys tekee ja mihin se uskoo. Tarvitaan todisteita, jotka kertovat yrityksen arvostavan asiakkaitaan ja olevan läsnä. Tarvitaan tarinoita, jotka näyttävät mitä yrityksessä tapahtuu ja miten työntekijöistä pidetään huolta. Tarvitaan esimerkkejä, jotka kertovat millaista yrityksessä on työskennellä. Näiden lisäksi tarvitaan sisältöjä, jotka sitouttavat työntekijät tyytyväisiksi brändilähettiläiksi.

68% of millenial candidates visit an employer's social media properties specifically to evaluate employer's brand.

2017 Employer Branding Study, CareerArc

 

Ja sitten meillä on somepöhinä. Vitsien ja nokkeluuksien voima, johon edelleen pyhästi uskotaan. Lasketaan peukutuksia, tutkitaan seuraajia. Pelkkä pöhinä ei kuitenkaan enää riitä, se ei pitkään aikaan ole riittänyt. Edes Facebook ei jaksa luukutusta, koneälylläkin on tullut mitta täyteen. Tulee olla oikeaa asiantuntemusta ja sanottavaa. Arvot, joita ei ole kopioitu kilpailijoilta. Uniikki positiointi ja markkinoinnin strategia, joka ohjaa tekemistä.

Tavoitteellinen markkinointistrategia avuksi

Tästä päästään itse asiaan. Markkinoinnin tulee pohjata tavoitteelliseen strategiaan, jossa kohderyhmätuntemus on vahvasti läsnä. Silloin tiedetään arvostavatko tulevat työntekijät ilmaisia limuja, vaiko kenties sittenkin työn joustavuutta, mielenkiintoisia projekteja, mahdollisuutta kasvaa ja työyhteisön pyyteetöntä tukea. Tehdäänkö videoita peli-illoista vai kerrotaanko projekteista, joita pääsee toteuttamaan. Vai pöhistäänkö.

 

New Call-to-action