<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Apteekin verkkokaupassa luotettavuus on avainasia

 

Helsingin Sanomat uutisoi taannoin apteekkien verkkokaupoista ja siitä, että asiakkaat eivät vielä ole löytäneet mahdollisuutta ostaa reseptilääkkeitä verkosta. Alan kasvupotentiaalista kertoo se, että Apteekkariliitto uskoo reseptilääkkeitä verkossa myyvien apteekkien määrän kaksinkertaistuvan vuoden loppuun mennessä.

Apteekkien verkkokauppoja tutkiessa käy nopeasti selväksi, että apteekeiksi profiloituvat verkkokauppatoimijat ovat ulkoisilta puitteiltaan kirjavaa sakkia. Kuluttajan on vaikea hahmottaa – erityisesti vähemmän tunnettujen palveluntarjoajien joukosta – kuka toimijoista on luotettava ja kuka ei. Lääkkeiden kanssa tekemisissä olevalle yritykselle luotettavan mielikuvan välittämisen pitäisi olla ensiarvoisen tärkeää.

Apteekkialan verkkokauppatoimija voi välittää luotettavaa mielikuvaa kiinnittämällä huomiota esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • Toimija on selkeästi esillä samalla brändillä kuin varsinainen apteekkiliike, ja verkkokauppa on saman domainin alla

  • Toimijan brändi on selkeästi esillä käyttökokemuksen jokaisessa vaiheessa

  • Yhteystiedot ja tiedot yrityksestä ovat selkeästi ja helposti esillä

  • Navigaatio on selkeä, käyttöliittymä ja haut toimivat moitteettomasti

  • Toimitusajat ja -ehdot sekä ohjeet palautuksista ovat helposti löydettävissä

  • Palvelun suojaukset ja sertifikaatit ovat kunnossa

  • Toimitukset ovat nopeita ja varmoja

  • Agressiivinen alennuskoodien tai uutiskirjeiden tarjoaminen voi osaltaan luoda epäluotettavaa mielikuvaa

Huono suunnittelu sekä tökerön tai epäluotettavan vaikutelman antava toteutus jättää ikävän käyttökokemuksen, ja se voi olla ratkaiseva tekijä verkkokaupan menestyksessä.

Verkkopalvelua tarjoavien apteekkien tiedot saa Lääkealan kehittämis- ja turvallisuuskeskuksen Fimean nettisivuilta osoitteesta www.fimea.fi sekä osoitteesta www.apteekki.fi.

Uusimmat postaukset

Vinkit verkkokaupan suunnitteluun

Verkkokauppavierailusta jää kävijälle useimmiten päällimmäisenä mieleen sivuston käytettävyys, mutta myös visuaalisuudella on merkittävä rooli toimivan...

Luotettavuus luo verkkokaupan perustan

Luottamusta herättävä verkkokauppa on selkeä kokonaisuus, jossa asiat ovat omilla luontevilla paikoillaan. 

Vasta lanseeratulla ja jo asemansa...

Verkkokaupan markkinointi – kanavat synkkaan

Monikanavainen markkinointikampanja vaatii monen langanpään yhdistämistä. Jos kanavat eivät ole synkassa, lopputuloksena on ostohaluton asiakas.

...

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi