<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Luovuutta ja rohkeutta kampanjakalenteriin

Kivijalkakaupoista tutut kausipohjaiset alennuskampanjat olivat pitkään vakiintunut tapa kampanjoida myös verkkokaupoissa. Perinteisessä sapluunassa verkkokauppa järjesti joulu- ja kesäkausien alennusmyyntien lisäksi muutaman mid-season salen. Tämä syksy räjäytti vihdoin pankin myös täällä meillä Suomessa – ja hyvä niin.

Black Friday rantautui rytinällä

Black Friday rantautui rapakon takaa entistä suuremmin myös meille tänä syksynä. Pienemmät seurasivat isompia ja Black Friday näkyi markkinoinnissa ja mainonnassa hyvällä volyymillä. Toimijat, kuten Black Friday -edelläkävijä Gigantti, ovat myös raportoineet huikeita tuloksia Black Friday'n myynnistä.

Kampanjakalentereissa tuntuukin nyt olevan enemmän vaihtelua ja luovuutta, kuin aikaisemmin. 

Kohta se alkaa, ale

Kampanjakalenterit kannattaa pitää hyvin buukattuna, sillä harvakseltaan toistuva ja ennustettava alennusmyyntikausiin keskittyvä kampanjointi voi alkaa ohjata kuluttamista. Asiakas oppii ennakoimaan alennusmyynnin alkamisajankohdan, odottaa ja tekee ostoksensa vasta silloin.

Jatkuva kampanjointi sopivalla sykkeellä taas voi osaltaan lisätä verkkokaupan tuottavuutta, sillä se lisää houkuttelevia ostoajankohtia. Asiakkaan ei kannata odottaa joulualea, koska tuote on hyvässä tarjouksessa juuri nyt. Alan kovimmilla luilla on kampanja käynnissä koko ajan.

Mistä idea kampanjoinnille?

Kampanjakontekstin keksimiseen saa apua kalenterivuoden merkityksellisistä kausista, avajaisista, tutustumisista tai vaikkapa uutiskirjetilauksista.

Onko sinun markkinointikalenterissasi jo kesäetkot-, back to school-, black friday- ja ilmainen kotiinkuljetus -kampanjat?

Recent posts

Luotettavuus luo verkkokaupan perustan

Luottamusta herättävä verkkokauppa on selkeä kokonaisuus, jossa asiat ovat omilla luontevilla paikoillaan. 

Vasta lanseeratulla ja jo asemansa...

Apteekin verkkokaupassa luotettavuus on avainasia

 

Helsingin Sanomat uutisoi taannoin apteekkien verkkokaupoista ja siitä, että asiakkaat eivät vielä ole löytäneet mahdollisuutta ostaa reseptilääkkeitä...

Sivustouudistus on jatkuva prosessi

Suunnittele hyvin, julkaise nopeasti, paranna jatkuvasti. Siinä on ketterän sivustouudistuksen palikat tiiviisti paketoituna. Kiireisimmät voivat siis lopettaa...

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi