<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sisällöt ostopäätöstä vahvistamaan

Hyvä myyjä tuntee asiakaskuntansa ja näkee jo kauas, mikä kuhunkin asiakkaaseen vetoaa. Tämä pätee myös verkkoympäristössä.

Ostopäätöstä voidaan tukea ja vahvistaa tarjoamalla oikeanlaisia sisältöjä oikeaan aikaan

Jos asiakas ei tunne tuotetta, hän ei ole vielä valmis ostamaan. Ja kun tuoteharkinta on tehty, on myöhäistä tarjoilla katsausta tuotteen yleisistä ominaisuuksista tai toiminnallisuuksista. Palveluntarjoajan onkin tärkeä ymmärtää asiakkaan polku ja erityisesti se, missä ostoprosessin vaiheessa asiakas kulloinkin on. Kun sisällöt halutaan töihin ostopäätöksen tueksi, sisällöntuotannon näkökulmasta on eroitettavissa ainakin kolme vaihetta:

  • Tietoisuuden herättämisvaihe

  • Tiedonetsintä- ja harkintavaihe

  • Päätösvaihe

Herätetään tietoisuus 

Tietoisuuden herättämisvaiheen sisällöillä asiakas autetaan huomaamaan tarpeensa. Sisällöt voivat tarkastella asiaa vielä melko yleisellä tasolla. Aihetta käsittelevät blogikirjoitukset ja sosiaalisen median päivitykset voivat saada asiakkaan aktivoitumaan kenties vielä piilevänkin tarpeensa kanssa.

Autetaan harkinnassa

Tiedonetsintä- ja harkintavaiheessa asiakas on tiedostaa tarpeensa ja puntaroi sopivaa ratkaisuvaihtoehtoa siihen. Hän etsii tietoa erilaisista vaihtoehdoista. Tässä edellistä aktiivisemmassa sisältöjen kuluttamisen vaiheessa esimerkiksi suosittelut, vertailut, tuotedemot ja arvostelut tuovat arvokasta tietoa ostopäätöksen tueksi.

Päätösvaiheen sisältö tuo diilin

Päätösvaiheessa asiakas on harkinnut tarpeeksi ja valitsee ratkaisuvaihtoehdoista itselleen sopivimman. Prosessin viimeisessä vaiheessa asiakkaan tukena ovat tarkat tiedot tuotteesta tai palvelusta sekä ostamiseen ja toimittamiseen liittyvät yksityiskohdat.

Uusimmat postaukset

Mututiedosta motiiveihin: Ymmärrä asiakastasi ostajapersoonan avulla

Tunne asiakkaasi. Tiedä kenelle myyt. Asetu ostajan kenkiin. Ole siellä missä asiakkaasikin.

Näitä totuuksia toteuttavat varmasti lähes kaikki markkinoijat,...

Asiakaslähtöinen markkinointi ja sen hankaluus

Monenko suomalaisen keskisuuren yrityksen verkkosivujen ensimmäinen sana on ”Me”. Aika monen. – Liian monen, tekisi mieli sanoa. Miksi me rakastamme puhua ...

Ostokäyttäytymisen muutos kasvattaa sivuston merkitystä asiakaskohtaamisissa

Maailmassa ei taida tänä päivänä olla yritystä, jolla ei olisi verkkosivuja. Olemmekin jo aiemmin todenneet, että verkkosivusto on yrityksen paras myyjä....

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi