<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

8 hyvää syytä hyödyntää videota markkinoinnissa

8 hyvää syytä hyödyntää videota markkinoinnissa

Video on hyödyllinen väline monenlaisessa viestinnässä. Seuraavassa on listattuna vain muutama syy käyttää videota markkinoinnin työkaluna.

Näkö mielletään ihmisen hallitsevimmaksi aistiksi. Ei siis pitäisi olla mikään ihme, että videomateriaali on tehokas apuväline myös markkinoinnissa. Seuraavassa on muutama hyvä syy käyttää videosisältöjä markkinoinnin keinoina.

1. Video näkyy konversiossa ja myynnissä

Erään tutkimuksen mukaan landing pagelle upotettu tuotevideo voi parantaa konversiota jopa 80%. Samoin on todettu, että 84% niistä käyttäjistä, jotka katsoivat tuotteen esittelyvideon, myös osti tuotteen.

2. Video maksaa itsensä takaisin

Videon tuottaminen ei ehkä ole helpoin eikä halvin markkinointikeino, mutta sen tuottoaste on erinomainen. Ainakin sitä mieltä on 83% tutkimukseen osallistuneista yrityksistä. On hyvä muistaa, että videon ei tarvitse olla tekniseltä laadultaan täydellinen – sisältö on tärkein!

3. Video herättää luottamusta

Koko sisältömarkkinoinnin konseptin perustana on luottamuksen herättäminen ja pitkäaikaisten suhteiden luominen. Jotkin kuluttajat epäilevät yhä verkkopalveluista ostamista koska pelkäävät joutuvansa huijatuiksi. Erään tutkimuksen mukaan 57% kuluttajista sanoo, että tuote- ja esittelyvideot herättävät luottamusta ja madaltavat kynnystä ostaa tuotteita ja palveluita verkkokaupoista.

4. Google arvostaa videoita

Videosisältö pitää kävijät pitempään sivuillasi. Se kertoo luottamuksesta ja viestii hakukoneille, että sivuillasi on hyvää sisältöä. Sivuston voi olla jopa 53 kertaa todennäköisempää päästä hakutuloksissa ensimmäiselle sijalle, jos se tarjoaa upotettua videosisältöä.

5. Video vetoaa mobiilikäyttäjiin

YouTube on ilmoittanut, että sivuston mobiilikäyttäjäkunta kasvaa joka vuosi 100%. Koska älypuhelinten käyttäjien määrä ja heidän halukkuutensa katsoa videota kasvaa jatkuvasti, myös potentiaalinen yleisösi kasvaa, kun tarjoat videosisältöjä.

6. Videolla on helppo selittää asioita

Lähes jokainen kuluttaja (91%) on katsonut jonkin tuotteen tai palvelun esittelyvideon silloin kun on tarvinnut siitä lisätietoa. Vastaavasti ylivoimaisesti suurin osa videomateriaalia tarjoavista yrityksistä sanoo, että videoista on ollut niille hyötyä. Jos sinun täytyy selittää erityisen monimutkaista asiaa, animaatiovideo saattaa olla paras ratkaisu.

7. Video tavoittaa myös kaikkein laiskimmat ostajat

Ihmisillä on yhä vähemmän aikaa ja viitseliäisyyttä lukea pitkiä tuote- tai palvelukuvauksia. Videon katseleminen on vaivatonta ja sillä voi kertoa saman asian kuin tekstillä.

8. Videota jaetaan somessa

Somekentän viestimien uusimmat ominaisuudet hyödyntävät lähes poikkeuksetta videota ja niitä jaetaan ahkerasti. Tunteet vetoavat ihmisiin faktoja enemmän, joten luo hauskoja ja tunteita herättäviä sisältöjä, niin näkyvyys on taattu.